Το σεξ σίγουρα δεν είναι ευχάριστο σημείο για ορισμένα άτομα, παρά το γεγονός ότι η συζήτηση γι’ αυτό έχει γίνει πιο ανοιχτή αγγελιεσ σεχ και χαλαρή. Τα άτομα μπορεί να μιλούν ανεπιφύλακτα για τις σεξουαλικές τους συναντήσεις και το συγκεκριμένο γούστο τους, ωστόσο αυτό που δεν μένει είναι τα σεξουαλικά ζητήματα των ανθρώπων. Οι άνδρες θεωρούν επικίνδυνη τη συνομιλία με τους PCP τους σχετικά με τη στυτική θραύση, επομένως δεν είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι το να αψηφούν κάποιον άλλον σχετικά με την πιθανή εξάρτησή τους από το σεξ θα ήταν πολύ σοβαρό και απίθανο.

Πολλοί τοξικομανείς αποφασίζουν να αναζητήσουν βοήθεια από έναν εξουσιοδοτημένο ειδικό, έναν ειδικό στον τομέα. Σε κάθε περίπτωση, η υπερβολική εξάρτηση από το σεξ είναι πιθανότατα ένα θέμα που γενικά εξετάζεται γαλήνια μεταξύ της οικογένειας, των στενών συντρόφων και των συντρόφων. Για το δεύτερο θα πρέπει να λύσουμε το θέμα από την οπτική γωνία της συντροφιάς και της οικογένειας.

Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο που γνωρίζετε ότι μπορεί να έχει εξάρτηση από το σεξ:

  1. Η σεξουαλική τους συμπεριφορά προκαλεί προβλήματα;

Είναι κάτι τυπικό για αυτούς τα τρομάγματα της εγκυμοσύνης; Έχουν προσβληθεί ή μεταδώσει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα; Το να είσαι αδιάκριτος για το ασφαλές σεξ, το αυθαίρετο σεξ ή το να έχεις πολυάριθμους συνεργούς είναι ενδείξεις καταναγκαστικής εξάρτησης από το σεξ. Αυτοί οι τρόποι συμπεριφοράς δείχνουν ότι το άτομο έχει θέσει την ικανοποίηση των σεξουαλικών αναγκών πάνω από τις εναπομείνασες ανάγκες. Είναι ασφαλές να πούμε ότι θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τον εαυτό τους για θέματα λόγω του σεξουαλικού τους τρόπου συμπεριφοράς; Το σεξ στο εργασιακό περιβάλλον κάνει ένα στοίχημα του τερματισμού, όπως και ο αυνανισμός και η αναθεώρηση της ερωτικής ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ανεξάρτητα από το αν αυτό τελειώνει εκτός έδρας κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος, αυτές οι ασκήσεις δείχνουν απουσία ελέγχου και αποτυχία απομόνωσης προσαρμογής και ανάρμοστων τρόπων συμπεριφοράς.

Μερικά διαφορετικά ζητήματα που δεν είναι τόσο ουσιαστικά, και όχι τόσο απλά, είναι αυτά που περιλαμβάνουν πόσο χρόνο ξοδεύει ένα άτομο για σεξ. Κατά κανόνα, ο δολοφόνος θα αντισταθμίσει την πρόθεση να πάει ή να επισκεφτεί, του αρέσει να παραμένει μέσα για να παρακολουθεί πορνογραφία, καθώς και να χαϊδεύει. Τα άτομα με εξάρτηση από την πορνογραφία θα επενδύσουν υπερβολικά μέτρα ενέργειας παρακολουθώντας ηχογραφήσεις και ταινίες, εκτός από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έχουν παραδώσει παράπλευρα συμφέροντα που κάποτε τους άρεσε; Να σταματήσετε να βγαίνετε έξω στο τέλος της εβδομάδας; Ίσως συνηθίζατε να συνομιλείτε συχνά μαζί τους και να μην ήταν τόσο προσιτοί όσο τελευταία;

Αυτό που μπορεί να είναι πιο αξιοσημείωτο είναι οι στενές τους σχέσεις. Βομβαρδίζουν ξεκινώντας με ένα άτομο και μετά στο επόμενο σε γρήγορη εξέλιξη; Είναι αλήθεια ή όχι ότι έχουν μια εξέλιξη “περιστασιακών σεξουαλικών συναντήσεων; Αν και δεν υπάρχει οριστικό μέτρο του χρόνου που πρέπει να δώσει κανείς στο σεξ, ή μια μέθοδος για την εκτίμηση του πόσο σεξ είναι “τυπικό”, υποθέτοντας ότι φαίνεται κάποιος που γνωρίζετε σαν το άτομο απλώς βλέπει κάποιον να κάνει σεξ, και έχει μπερδευτεί στο πλαίσιο ενός γνήσιου δεσμού, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη συνήθειας.

Θυμηθείτε ότι κάποιος μπορεί να «εξαρτάται από τη λατρεία». Η επίδειξη δελεασμού και το κύμα συνθετικών ενώσεων του μυαλού που παρέχονται όταν μια σχέση βρίσκεται στα αρχικά της στάδια μπορεί να διαμορφώσει μια εξάρτηση από το σεξ. Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να το βιώσουν αυτό, οι γυναίκες φίλες του σεξ είναι βέβαιο ότι θα δείχνουν αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς. Μπορεί να μην περιλαμβάνει γνήσιο σεξ, ωστόσο ένα άτομο που ξεκινά συνεχώς νέες σχέσεις (σε ορισμένες περιπτώσεις πριν τελειώσει το παρελθόν) ή πειράγματα υπερβολικά μπορεί να δίνει ενδείξεις προσήλωσης στο σεξ.

  1. Συζητούν συχνά το σεξ;

Τα άτομα θα μιλήσουν γενικά για θέματα σημαντικά για αυτούς, καθημερινά γεγονότα ή περιστάσεις που έχουν συναντήσει. Μήπως ο σύντροφός σας προβάλλει συχνά ερωτική ψυχαγωγία εκτός συζήτησης; Τέτοιες συζητήσεις μεταξύ συντρόφων είναι χαρακτηριστικές, αλλά σημειώστε πόσο συχνά γίνονται οι μοναδικές συζητήσεις για αυτήν. Φαίνεται ότι αυτό είναι το κύριο πράγμα για το οποίο πρέπει να μιλήσει το άτομο; Είναι το σεξ και το πορνό τα κύρια σημεία που φαίνεται να υπερτερούν του πλεονεκτήματος αυτού του ατόμου ή αναζωογονούν το άτομο; Είναι κατανοητό ότι το εν λόγω άτομο συζητά μόνο με το σκεπτικό ότι είναι το μόνο που χρειάζεται να συζητήσει το άτομο. Ένας εθισμένος στην πορνογραφία μπορεί να ξοδέψει το βάρος της επιπλέον ενέργειάς του βλέποντας ερωτική ψυχαγωγία, αφήνοντάς τους ελάχιστα άλλα για να συζητήσουν.